4.10.2014

Tuli syksy ja kirjat alkoivat kiinnostamaan

Kirjamakuni on kaksijakoinen.
Pystyn lukemaan joko todella tiukkaa tieteellistä tekstiä tai sitten selfhelp-hömppää. Kaunokirjallisuus ei niinkään ole kiinnostanut moneen vuoteen.

Ja tietenkin nyt, kun uusi koulu on päässyt alkuunsa, niin tekee mieli vain selailla netin kirjasivustoja ja maleksia kirjakaupoissa haaveilemassa olemattoman kirjahyllyn täytteestä. Hauskaa tästä tekee sen, että melkeinpä vuosi sitten myin lähes kaikki kirjani pois ja viimeisen muuton yhteydessä jätin itse kirjahyllytkin varastoon.

Mutta nyt on olo, että tahtoisi ostaa itselleen niitä mielenkiintoisia kirjoja, joita ei ole koskaan omistanut, mutta aina tahtonut omistaa. Tai sitten sellaisia uutuuksia, joita aiemmin ei olisi kuvitellut lukevansakaan. Vaikka vuosi sitten uhosin etten enää ikinä hanki kirjakasoja kotiini ja kirjat ovat viimeisiä tilantukkoja, joita aion kotiini hankkia. Olin täysin varma, että kirjasto kyllä täyttäisi kirjojen kaipuuni, jos sellaisia tulisi. Nyt tiedän, ei täytä. En halua aina vain lukea typerästi muovitettuja ja rumasti tarroitettuja kirjoja. Tahdon kaunis kantisia kirjoja omakseni.


Aloitin jo näiden uusien ja "uusien" hömppäkirjojen keräämisen ostamalla Alexa Chungin It-kirjan, kun luin jostain, että se on nyt julkaistu pokkariversiona. Täydellinen hömppöopus luettavaksi luentojen jälkeen, kun ei jaksa tehdä muuta kuin maata sängyssä ja vain olla. Lyhyitä tekstejä ja paljon kuvia. Ei mitenkään liikaa aivoja rasittavaa.

Ajattelin myös kasvattaa hömppäkirjakokoelmaani seuraavilla opuksilla:

Koska tämä vain sopii Ranskattaret eivät liho - kirjani viereen niin hyvin.

Kuva: vogue
Uusin bongaukseni, juuri ilmestynyt Lena Dunhamin lähinnä omiin kokemuksiin pohjautuva esseekokoelma. Kiinnostuin kasvoi luettuani Nyt-liitteen pika-arvion kirjasta.

Ja sitten, kun minulla on rahaa niin sijoitan nämä kaikki ja monet muut kirjani tähän kirjahyllyyn. Koska se on kaunis, vaikkei kuva vakuuttaisikaan. 
Kuva: Finnish design shop


Ps. Lehtiäkin ajattelin ostaa ja säilöä, vaikka nekin olin kauppaan ajatellut jättää, koska minimalismi. Mutta kauniiden lehtien pino on kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti