27.1.2015

tampereen kahvilat (ja niiden kaakaot)

Kaikkialla en ole kaakaota juonut ja osassa on tullut käytyä vain kerran, kun taas toisissa liiankin usein. Kaikki paikat eivät ole perinteisiä kahviloita, mutta kaikista näistä paikoista saa ainakin kahvia.

---

Pella's cafe
Hämeenkatu 14

Uusimpia tulokkaita Tampereen kahvilatarjontaan ja mielestäni monta kertaa kiinnostvampi, kuin samalla paikalla aiemmin toiminut vaatekauppa. Tänne kannattaa mennä silloin, kun näkee, että ikkunapaikat ovat vapaina. On kenties parhaimpia ihmisten tuijottelu kohteita keskustassa. Vähän kuin toisessa päässä Hämeenkatua oleva Ale Pupi, jossa oman elämänsä sankarit istuvat päivittäin omilla paikoillaan ja seuraavat ohikulkijoita.
Kaakao aika keskinkertainen ja pöydät sijoitettu melko ahtaasti, mutta alakerran wc-tilat ovat ISOT.
Täällä voi koota myös oman salaatin ja maksaa siitä painon mukaan. Melko kallis lounasvaihtoehto silti.


Kahvilla
Aaltosenkatu 31-33

Tammelan oma helmi. Tämä oli ensimmäisiä kuppiloita, joihin uskalsin työntää nenäni kesällä Tampereelle muutettuani. Sisustus on melko omalaatuinen ja toteutettu hyödyntämällä kierrätystavaraa. Takaloossista löytyy joitakin lautapelejä ja lastenkirjoja.
Tykkään tämän paikan kaakaosta. Sopii omaan suuhuni, joten en osaa sitä sen tarkemmin sanallisesti analysoida.
Täältä saa myös kaljaa ja välillä iltaisin on ohjelmaa.


Kaffila
Aleksiskivenkatu 11 C 30

Keskustan lempparini. Melko pieni ja suosittu, mutta ihan syystäkin. Kaakao on hyvää ja kaikki, mitä olen sen seurana nauttinut on myös aina ollut hyvää. Täältä saa myös aamupalaa sekä lounasta, mutta muinakin aikoina tarjolla on kattavasti piirakoita, toasteja ja pasteijoita.
Hintataso on kuitenkin omasta mielestäni erästä ystävääni lainaten "Helsinki hinnoissa".


Telakka
Tullikamarin aukio 3

Opiskelijakortilla eurolla kahvia ja teetä.
Lämmin ja kotoisa tunnelma. Eripari tuolit ja pöydät sekä tuikkuja. Täällä pitäisi käydä syömässäkin, mutta ei ole vielä tullut käytyä. Varsinkin iltaisin melkein aina täynnä tai ainakin viikonloppuisin, jolloin tarjolla on aina jotakin ohjelmaa.


Kulma Konditoria
Hämeenkatu 14

Aivan Pella'sin vierssä sijaitseva Kulma Konditoria oli pitkään paikka, jonka ohi kulkiessa teki aina mieli astua sisään, mutta koskaan ei ollut aikaa.
Sitten tuli aikaa, eli vissiin loma ja päätin jo kaupungille asioita hoitamaan lähtiessä, että nyt pitää mennä Kulmaan. Täälläkin kannattaa mennä ikkunapöytään, vaikka ikkunoista ei ole niin hyvä tiirailla kuin viereisessä kahvilassa.
Kaakao oli melko mitäänsanomaton ja jostain syystä sain sen halvemmalla kuin mitä listassa luki. Tunnelma on silti mukava ja hieman hämyinen.


Pyynikin näkötornin kahvila
Näkötornintie 20 ja Keskustori 1

Laiskakin saa nyt Pyynikin näkötornin munkkeja keskustorin laitamilla olevasta kahvilasta. Kahvila tosin ei ole läheskään yhtä tunnelmallinen paikka munkin mussuttamiseen kuin näkötorni. Yleisvaikutelma oli kovin hälyisä, ahdas ja keikkuva pöytä ei auttanut paljoa. Suosittelen siis edelleen kiipeämään näkötornille. Ja näihin siis todellakin mennään munkkien takia, jos jollekin jäi epäselväksi.


Hotelli Torni Moro Skybar
Ratapihankatu 43

Paha ja kallis (3,80€) pussikaakao. Kuulemani mukaan viikonloppuisin vielä kovinkin täyteen tupattu, joten ainakin vielä tällä hetkellä sopeutuu parhaiten varhaiseen koulun tai työn jälkeiseen kahvitteluun tai iltapäiväoluille. Karjala hanassa maksoi muuten 6€, jos ketään nyt kiinnostaa paha kalja. Iltapäivällä myös jonkinlainen kakku/leivosbuffet erikoiskahvilla 14€ hintaan, mutta tätä en ole vielä kerennyt testaamaan.
Tänne kannattaa mennä myös, jos tahtoo kuvitella olevansa jumala ja katselevansa tinaukon kokoisia ihmisiä taapertamassa esimerkiksi juna-aseman laitureilla. Näkymät ovat siis hienot.


Kahvila Aitoleipä
Tammelan Puistokatu 30-32

Täällä en ole koskaan kaakaota varmaankaan juonut. Aamupalaa sen sijaan täällä on tullut syötyä useamminkin. Taas samaa ystävääni lainaten "tää on tämmöin rehellinen kahvila". Eli aamupala, jota voi lapata seisovasta pöydästä mielensä mukaan ei sisällä mitään erikoisuuksia ja lounaallakin tarjoillaan kotiruokaa. Opiskelijakortilla täältä saa aamupalan 5 eurolla ja muut joutuvat kustantamaan siitä 90 senttiä enemmän. Ruokaseuraksi saa aika usein jonkun vanhan papan tai työmiehen.


Fazer Cafe
Hämeenkatu 4, Stockmann

Stockmannin yläkerran Fazerin kaakao ei ole omaan mieleeni, maistuu liikaa Fazerin siniseltä. Kahvila muutoin on mukava ja rauhallinen. Pidän myös sen sisustuksesta, mustavalkoista ja kultaa(?) sekä siitä, että siellä on tilaa. Peränurkasta on hauska seurata hienoja rouvia, jotka tulevat juomaan lasin punaviinia ostosten lomassa. Tarjolla olevista kakuista porkkakakku on ikuinen suosikkini, koska puolet kakkupalan korkeudesta koostuu tuorejuustokuorrutteesta.


Kahvila Runo
Ojakatu 3

Tämä on näitä paikkoja, joissa on tullut käytyä vain kerran vaikka mahdollisuuksia olisi ollut enemmänkin ja monet paikkaa ovat kehuneet. Kaakao maistui hyvältä loppusyksystä terassipöydän äärellä kököttäessä, mutta seuraavalla kerralla aion ehdottomasti juoda jotakin Runosta löytyvää teetä.

----

Listaan en kerännyt Tampereen lukuisia vohvelikahviloita, sillä en ole käynyt niissä kaikissa vielä ja haluan muodostaa täydellisen kuvan niiden paremmuusjärjestyksestä. Siis tahdon vain syyn syödä paljon vohveleita. Tässä olevat paikat eivät ole missään järjestyksessä, en jaksanut alkaa pohtimaan sitä. Tuosta lukemalla varmaan saa selville ne paikat, jotka ovat omia suosikkejani ja kaikkein kauheimpia kaakaopaikkoja en edes lisännyt tuohon. En tahdo, että kukaan hairahtaa sellaisiin.6 kommenttia:

 1. heippa ootko käyny 3d-kahvilassa http://www.3dcrush.fi/ kyllä sellainen on oikeasti olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, en oo vielä käynyt. Mainoksia oon useasti katsellut, kun niitä on ilmestynyt koulullekin. Pitää kyllä ehdottomasti mennä joku päivä.

   Poista
 2. eikä, mikä ihana kaakao katselma !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Koitan jatkaa kaakaoiden rankkaamista, jotta voisin tehdä joskus uuden katsauksen.

   Poista