2.11.2017

Syksyn projektit


Budjetointi ja pihistely

En halua mennä säästeliäisyydessä ylettömyyksiin, mutta en ole koskaan aiemmin ollut näin tarkka rahan käytöstäni. Suurin apuni senttien venyttelyssä on ollut Toshl-niminen mobiilisovellus, johon kirjaan tunnollisesti viimeistään iltaisin päivän menot. Sovellukseen voi asettaa oman kuukausibudjetin ja sen avulla voi seurata, kuinka monta euroa keskimäärin on vielä käytettävissä kuun tuleville päiville. Koukuttavinta on yrittää pitää päiväkohtainen rahamäärä mahdollisimman korkealla mahdollisimman pitkään.

Vaatelakko

Kulkee hyvin yhdessä pihistelyn kanssa. Aloitin syyskuussa jonkin sorttisen vaate lakkoilun. En anna itselleni lupaa ostaa vaatteita, kenkiä tai muuta päälle puettavaa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Olen kerännyt päähäni noin neljän asian listan vaatetusasioista, jotka saan ostaa tämän vuoden puolella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että minun olisi kuitenkaan pakko ostaa näitä. 

En halua olla lakon suhteen täysin ehdoton, siksi oljenkorret. Jos mustat lähes jokapäiväisessä käytössä olevat farkut risahtavat haaroista rikki haluan, että voin ostaa uudet tilalle. Vaatelakkoni tarkoituksena on enemmänkin pyrkiä kohti tiedostavampaa kuluttamista kuin lopettaa kuluttaminen kokonaan. Tämän vuoksi en ole myöskään määritellyt lakolleni loppumispäivämäärää.

Yhden oljenkorren olen jo tosin käyttänyt, ostin uudet talvikengät. Liukastelu ja ylipäätään huonot kengät eivät enää kiinnostaneet. Muutenkin tällä hetkellä vaatetuksellisissa asioissa kaikkein eniten kiinnostaa mukavuus ja käytännöllisyys. 

Alkoholittomuus

En ole muutamia muiden tuopeista tehtyjä maisteluja lukuunottamatta juonut yhtään alkoholia sitten kesäkuun. Heinäkuun alusta tämän virallisesti aloitin, kun terveydentilaani tuli suuri muutos. Olin toki miettinyt jonkinlaista alkoholilakkoa aiemminkin, mutta silloin kiinnosti lähinnä, mitä sosiaalisille tilanteilleni kävisi, eritstäytyisinkö esimerkiksi kokonaan opiskelijariennoista. 

Nyt kun olen pysynyt viimeiset 4 kuukautta alkoholittomalla linjalla voin sanoa, että ainakaan opiskelijamenoihin ne eivät ole vaikuttaneet. En usko, että olisin  jaksanut viime kuukausina mennä iltatapahtumiin sen enempää kuin nyt olen mennyt. Alkoholittomuuskokeilussani onkin korostunut enemmänkin sen terveydelliset ja rahalliset vaikutukset. Ei krapulaa, ei yllättäviä menoja tililtä. Sisäinen pihistelijäni kiittää. 

Sähköpostin tyhjentäminen

En nyt tiedä, mitä kertoisin tästä. On vain niin ihana tunne, kun sähköpostilaatikko näyttää nollaa viestiä ja tyhjää ruutua. Olen myös aktiivisesti perunut lukuisia postituslistatilauksia. Suurinta osaa en ole edes tajunnut tilanneeni. Ei mitään järkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti