6.2.2018

Keskeneräiset

 Helmineuletunika

Sain tämän neuleen langat syntymäpäivälahjaksi vanhemmiltani viime keväänä ja aloitin neulomisen lähes heti innoissani vaikka yritinkin ensin hillitä itseäni, jotta olisin ensin vienyt loppuun silloiset keskeneräiset neulomukset. Pellava-puuvillalanka oli kuitenkin liian houkuttavaa ja oli pakko aloittaa neulominen. Nyt neulomus on seisonut puuttuu vain hihat -tilanteessa noin puoli vuotta. Tavoitteeni on saada tunika valmiiksi kesäksi, sillä silloin on sen otollisimmat käyttöajat.

Räsymattovillatakki

Olen varmaan aina ollut koukussa jämälankaneulomuksiin. Jopa niin paljon, että ostelen välillä satunnaisia lankakeriä ilman mitään ajatusta, mitä niistä teen, jotta lopulta niitä on varastossa yhden neuleen verran ja voin alkaa pätkimään lankoja ja neulomaan koukuttavaa räsymattoneulepintaa. 

Joulukalenterisukka

Sain tehtyä yhden sukan valmiiksi jouluaattoon, mutta koska en osaa loopata tai omista kaksia samankokoisia sukkapuikkoja jää yleensä aina toinen sukka odottelemaan tuloaan. Niin kävi nytkin. Ehkä teen toisen sukan juhannukseksi.

Musta villapaita

Aloitin tämän työn tammikuussa, kun ei oikein huvittanut neuloa mitään, mikä oli jo kesken. Halusin vain neuloa jotain erittäin pehmeää suurilla puikoilla, johon Novitan Joki-lanka oli hyvä valinta. Ehdin tehdä takakappaleen kokonaan ennen kuin lähdin Riikaan ja en ole sen jälkeen ehtinyt vielä koskemaan tähän työhön sillä...

Vihreä neulepaita

...reissun jälkeen aloitin neulomaan vihreää villapaitaa Novitan Venla-langasta, joka ensin tuntui värinsä ja ohuutensa puolesta ihanalta, mutta onkin osoittautunut ärsyttäväksi neuloa. Vaikea saada siistiä tasaista pintaa ja jouduin purkamaan neuleenalun muutamaan kertaan. Nytkään neule ei ole ihan sellainen kuin haluaisin, mutta en halua enää purkaa työtä, sillä muuten lanka kuluu jo liikaa. Vähän jännittää myös se, että ohje jota mukailen on tehty aivan toiselle langalle ja olen jo aika alkutekijöistä saakka muokkaillut ohjetta oman pääni mukaan, mikä ei aina ole osoittautunut toimivaksi strategiaksi.

Mustat sukat

Ei varmaan tarvitse sanoa mitään muuta kuin, että mustia sukkia on tylsä neuloa ohuesta langasta. Ovat olleet kesken koko kuluneen talven. Haluaisin nämä kuitenkin jo kovasti käyttöön.

Vihreä huivi

Ikuisuusprojekti. Pitsineule ja epäselvä ohje kombinaatio vievät yllättävän nopeasti neulomisinnon.

2 kommenttia: